U bevindt zich op de pagina Natuursteen/ Blauwe Hardsteen
 
     
  Het product  
     
 
Belgische Blauwe hardsteen wordt uit de steenlaag gewonnen die dwars door België loopt, van Soignies naar de Ourte Vallei.
 
     
 
Blauwe hardsteen
 
     
 
De voornaamste eigenschappen van deze prachtige steen zijn o.a. dat hij dankzij zijn zeer lage porositeitsgehalte geen vochtigheid opneemt en hij voor altijd bestand is tegen vriesweer.  Bovendien heeft deze Blauwe Steen een zeer hoge slijt-en drukweerstand.  De technische eigenschappen lijken op deze van graniet en geven de arduin of blauwe steen aldus een zeer gebruiksvriendelijk karakter.
 
     
 

U kunt ook steeds een attest van oorsprong bij ons bekomen, zodat U zeker bent van de authenticiteit van de gebruikte stenen.

 
     
 

Blauwe hardsteen is bezig aan een opmars en wordt enorm veel verwerkt in nieuwbouw woningen of verbouwingen, zowel binnenshuis als buitenshuis. 

 
     
  Klik hier om de brochure blauwe hardsteen te bekijken .  
    Terug naar de top van de pagina realisaties Bvba Moens natuursteen
  Voordelen  
 
Natuurlijk
 
  Het is de natuur die de echte Blauwe Steen uit Henegouwen gevormd heeft in onze ondergrond, het is dus een stukje Belgische geschiedenis dat gebruikt wordt in de realisatie.  
     
 
Imma terieel
 
 
De Blauwe Steen uit Henegouwen kan zowel voor klassieke als hedendaagse toepassingen gebruikt worden.
 
     
 
Knowhow
 
 
Een eeuwenoude traditie, ondersteund door het gebruik van de meest moderne technologieën, bezorgt Carrières du Hainaut een ongeëvenaarde ervaring en professionaliteit.
 
     
 
Levensinvestering
 
 
Naast het kwaliteitshout is Blauwe Steen uit Henegouwen het enige materiaal dat een meerwaarde verkrijgt naarmate het ouder wordt : het gebruik en de patina verfraaien de steen.
 
     
 
Referentiemateriaal
 
 
De Blauwe Steen uit Henegouwen is een referentie van ons architecturaal patrimonium : de meest prestigieuze gebouwen en monumenten zijn gerealiseerd met dit materiaal en trotseren de tijd.
 
     
 
Uitgestrekt gamma
 
 
Carrières du Hainaut stelt een gamma aan afwerkingen, kleurschakeringen en aspecten voor, die de meest verbazingwekkende realisaties toelaten.
 
     
 
Combinatie van materialen
 
 
Blauwe Steen uit Henegouwen gaat harmonieus samen met alle kwaliteitsmaterialen, klassiek of hedendaags, zoals baksteen, hout, staal en glas
 
     
 
Kwaliteitsgaranties
 
 
De "Echte" Blauwe Steen uit Henegouwen bezit de Technische Goedkeuring met Homologatie uitgegeven door de B.U.T.G.B., en eveneens het ISO 9002 label.
 
    Terug naar de top van de pagina realisaties Bvba Moens natuursteen
  Oorsprongsattest  
     
 
Bij Bvba Moens natuursteen dient U niet te twijfelen aan de oorsprong van uw blauwe steen, we bezorgen U graag onderstaand oorsprongsattest.
 
     
 
Certificaat blauwe hardsteen
 
    Terug naar de top van de pagina realisaties Bvba Moens natuursteen
 

Onderhoudsadvies

 
     
 

De eerste schoonmaakbeurt

 
     
 

Alvorens enige behandeling uit te voeren, is het noodzakelijk de vers gelegde vloer te laten drogen. Een periode van 3 tot 6 maanden is onontbeerlijk voor de verdamping van het water van de ondergrond, het water van de (lijm)mortel, alsook het vocht uit de tegels die zelden droog zijn op het ogenblik van hun verwerking. Hoe meer water in de vloer aanwezig is, hoe langer de droogtijd.

 
     
  Tijdens deze droogtijd is het aangewezen de vloer enkel met een natte dweil (zuiver water) te reinigen, om te vermijden dat de poriën van het materiaal verstopt zouden geraken, waardoor de verdamping van het water zou worden vertraagd of zelfs geblokkeerd.  
     
 
Wees er zeker van dat de voegen goed gevuld zijn en dat er geen spleten meer zijn waardoor het water zou kunnen insijpelen.
 
     
 

Indien, na de plaatsingswerken, de vloerbekleding bijzonder vuil is, moet deze geschuurd worden met behulp van Lithofin multi-reiniger. Voor de liefhebbers van blinkende vloeren bestaan er andere onderhoudstechnieken, deze maken gebruik van natuurlijke of synthetische was. Het gebruik hiervan is echter delicaat.

 
     
 
Onderhoud, poetsen en bescherming
 
     
 
Door zijn hardheid en zijn quasi onbestaande porositeit (0,24 %) biedt Blauwe Steen uit Henegouwen een bijzonder goede weerstand tegen vervuiling, graffiti en miPlaatsverontreiniging. Desondanks sluiten deze kwaliteiten niet uit dat een minimum aan onderhoud zijn patina moet helpen tot stand brengen.
 
     
 
Binnenbevloering
 
     
 

Onderhoud met natuurlijke zeep: Het gebruik van een neutrale zeep wordt aanbevolen, type " Marseille zeep ", in schilfervorm (vlokken) en opgelost in warm water. Deze zeep dient echter in redelijke verhoudingen gebruikt te worden (een handvol vlokken in 10 liter water). Zeepresten vormen inderdaad een onesthetische film op het tegeloppervlak. Alle bijtende of zure onderhoudsproducten moeten geweerd worden. In het begin zal men de zeep niet afspoelen teneinde de doordringing ervan te bevorderen in de decoratieve laag van de stenen. De gebruiker zal dus soms geduldig moeten zijn en hij mag niet vergeten dat een natuursteen evolueert gedurende zijn hele leven, en dat is nu juist één van zijn charmes. Men vindt in de handel ook onderhoudsproducten die specifiek voor natuursteen bestemd zijn, zoals bijvoorbeeld de producten van het merk Lithofin. Deze onderhoudsproducten geven over het algemeen goede resultaten, op voorwaarde dat de richtlijnen van de fabrikant nauwgezet opgevolgd worden en dat overdoseringen vermeden worden.

 
     
 
Buitenbevloering
 
     
 

Om vetvlekken te verwijderen, bijvoorbeeld na een barbecue, volstaat het te wachten tot het regent (de ECHTE Blauwe Steen uit Henegouwen is namelijk niet poreus). Indien nodig kan men een emmer water waaraan 2 soeplepels ammoniak toegevoegd werden, over de vloer gieten en er met een harde borstel over schuren, waardoor deze zijn origineel aspect zal terugkrijgen.
In een schaduwrijke omgeving (vegetaties), aarzel dan niet om javelwater (bleekwater) te gebruiken, maar hou hierbij wel rekening met uw grasperk. Tijdens de herfst en de lente is een onderhoud met natuurlijk zeep ZONDER SPOELEN aangeraden om het grijs-blauwachtige aspect van de blauwe steen te behouden. Het ontvlekkingsmiddel voor kledij K2R® verwijdert perfect vetvlekken, vlekken van motorolie en laat geen enkel spoor na.

 
     
 
Onderhoud van keukenwerkbladen
 
     
 

De Blauwe Steen is opnieuw in de mode gekomen in onze keukens. Wij hebben nog mooie herinneringen aan de grote bakken in massieve blauwe steen onder de waterpompen van onze voorouders. De nostalgie van "de goeie ouwe tijd" en de zachtheid van het leven liggen waarschijnlijk aan de basis van de interesse die herleeft. Aanvankelijk kunnen onaangename verrassingen doen twijfelen. Zure vloeistoffen kunnen de decoratieve laag van de steen een lichtere kleur bezorgen. Hoe komt het dan dat oude werkbladen nog zo mooi gebleven zijn ? Eenvoudigweg omdat de jaren hen die zo karakteristieke patina hebben bezorgd.
Om de afwezigheid van patina te compenseren, en het werkblad te beschermen, zullen steenhouwers een beschermingsbehandeling aanbrengen die u af en toe moet hernieuwen. Voor het dagelijks onderhoud kunt u het keukenwerkblad schoonmaken met uw gewoon afwasproduct of met gewone slaolie.

 
     
  klik hier en bekijk het informatieblad " Gebruik en onderhoud van de Blauwe Steen uit Henegouwen "  
     
 
Kleine gaatjes
 
     
 

Het gebeurt vrij vaak dat kleine zwarte vlekken aan het oppervlak van de tegels verschijnen en dat kleine afschilferingen na verloop van tijd loskomen.
Dit fenomeen is inherent aan de structuur van alle kalksteensoorten en heeft geen enkel schadelijk gevolg voor de duurzaamheid van het materiaal.
Als u de bevloering van oude gebouwen observeert, merkt u op dat dit fenomeen altijd voorkomt.

 
     
  Preventie  
     
  Hoe kunnen we het optreden van kleine gaatjes beperken ?  
     
 
Plaats een waterdicht membraan onder de deklaag
De stenen niet laten weken voor de plaatsing
Gebruik geen te vochtige mortel
Laat alles goed drogen na de plaatsing
Wacht, indien mogelijk, enkele dagen voor het maken van de voegen
Laat het water van de schoonmaak niet stagneren
Ga de waterdichtheid van de voegen goed na
Volg ons onderhoudsadvies zeer goed
 
    Terug naar de top van de pagina realisaties Bvba Moens natuursteen
   
 
Bewerkingen Blauwe hardsteen
 
(Klik op de foto voor een vergroting)
   
 
Lichtblauw gezoet
 
natuursteen graniet anciento
 
Donkerblauw gezoet
 
natuursteen blauwe hardsteen donkerblauw gezoet
 
Fijn gebrouchardeerd
 
natuursteen blauwe hardsteen fijn gebrouchardeerd
 
Grof gebrouchardeerd
 
natuursteen blauwe hardsteen grof gebrouchardeerd
 
Gefrijnd
 
natuursteen blauwe hardsteen gefrijnd
 
Geschuurd
 
natuursteen blauwe hardsteen geschuurd
 
Enostyl Light
 
natuursteen blauwe hardsteen enostyl light
  Enostyl donker
 
natuursteen blauwe hardsteenenostyl donker
  Blauw gevlamd
 
natuursteen blauwe hardsteen blauw gevlamd
 
Ijsbloemen
 
natuursteen blauwe hardsteen ijsbloemen
  Gegradineerd
 
natuursteen blauwe hardsteengegradineerd
  Blinkend gepolijst
 
natuursteen blauwe hardsteen blinkend geplolijst
  Gebikt
 
natuursteen blauwe hardsteen gebikt
  Gesclypeerd
 
natuursteen blauwe hardsteen gesclypeerd
  Mechanische oude frijnslag
 
natuursteen blauwe hardsteen mechanische oude frijnslag
  Gezaagd
 
natuursteen blauwe hardsteen gezaagd
   
   
   
   
   
   
   
 
"Uw wensen zijn onze uitdaging"
Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren
 
Moens Natuursteen Bvba - Oudenaardsesteenweg 448 - 9420 Erpe -GSM : 0476/32.75.14 - Fax : 053/ 83.08.46
   
dmd-webdesign